30. maaliskuuta 2010

Twilight-sarjakuva ilmestyy suomeksi

Stephenie Meyerin luoma Houkutus-sarja on hurmannut lukijat ympäri maailmaa; sen oikeudet on myyty lähes 50 maahan, kirjoja on myyty 85 miljoonaa kappaletta, niiden pohjalta tehdyt elokuvat ovat olleet huikeita menestyksiä ja ilmiö on tavoittanut myös aikuiset lukijat. Vankalle fanikunnalle on nyt luvassa lisää Houkutus-herkkuja.

Nuoren Bellan ja vampyyri Edvardin rajat ylittävän rakkaustarinan on luonut kuviksi korealainen Young Kim, jonka kiehtova, länsimaalaisuutta ja aasialaista sekoittava kuvakieli tuo lukijoiden eteen tutun maailman säkenöivän kauniissa ja ilmaisultaan rikkaissa piirroksissa.

Kimin piirrokset on jaettu kahteen albumiin, joista ensimmäinen ilmestyi englanniksi pari viikkoa sitten ja suomeksi jo heinäkuussa 2010. Sarjakuvaromaanista välittyy Meyerin Houkutukseen luoma henki ja tunnelma, mutta samalla se tuo uutta verta jo tuttuun tarinaan. Hehkuva kuvamaailma yhdistyy romaanin kerrontaan luoden upean kokonaisuuden.

Sarjan menestystarinaa jatkaa myös huhtikuussa ilmestyvä Houkutus. Muistoja -peltirasia, joka sisältää neljä kaunista muistikirjaa sekä kesäkuussa WSOY:n pokkarisarjassa ilmestyvä sarjan kolmas osa Epäilys.

2 kommenttia: