2. huhtikuuta 2010

Bree Tannerin lyhyt elämä ilmestyy suomeksi

Stephenie Meyerin tuleva kirja The Short Second Life of Bree Tanner ilmestyy suomeksi nimellä Bree Tannerin lyhyt elämä. Yllättäen julkaisupäivä on jo 23.6.2010.

WSOY:n lehdistötiedote:

Stephenie Meyerin menestyssarja Twilight saa jatkoa jo ensi kesänä


Stephenie Meyer on kirjoittanut jatko-osan suursuosion saavuttaneeseen Twilight-saagaan. Bree Tannerin lyhyt elämä julkaistaan Yhdysvalloissa 5.6.2010 ja se ilmestyy suomeksi jo 23.6.2010. Kirja syventää Epäilys-romaanissa esitellyn Breen tarinaa.

WSOY:n lasten- ja nuortenkirjaosaston kustannuspäällikkö Lippo Luukkonen iloitsee Meyerin uutuudesta: "Olemme valtavan innostuneita tuodessamme Twilight-saagaan uutta luettavaa suomeksi ja tällä kertaa vain pari viikkoa englanninkielisen version ensijulkaisun jälkeen. Nyt maailmanlaajuisesti lähes 100 miljoonaa kirjaa myyneen sarjan suomalaiset fanit pääsevät huumaan mukaan jo ennen Epäilys-elokuvan suomalaista ensi-iltaa."

Meyerin seuraavaa kirjaa on odotettu kiihkeästi jo kaksi vuotta. Kirjailija itse toteaa olevansa yhtä yllättynyt kuin kuka tahansa muu tästä kirjasta. "Kun aloin kirjoittaa tätä tarinaa vuonna 2005, se toimi oikeastaan harjoituksena Epäilyksen tarkastelemiselle toisesta näkökulmasta. Tarina kasvoi ja kasvoi ja oli lopulta liian iso Twilight-oppaaseen tarkoitetuksi tekstiksi."

Bree Tannerin lyhyt elämä -romaanin lisäksi kesällä ilmestyy myös Stephenie Meyerin ja Young Kimin sarjakuvaromaani Houkutus (12.7.2010). Fanien pyynnöstä kauppoihin tulevat näinä päivinä myös peltirasiaan pakatut Houkutus-muistikirjat.

WSOY on houkutellut Meyeria Suomeen useasti, mutta toistaiseksi kirjailija keskittyy kirjoittamiseen. Hän ei valitettavasti myöskään myönnä tällä hetkellä haastatteluja.

Stephenie Meyer: Bree Tannerin lyhyt elämä
(The Short Second Life of Bree Tanner)
WSOY 2010
Suom. Pirjo Ruti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti