27. marraskuuta 2010

Twilight painottaa pidättyväisyyttä

Alla pieni pätkä Ylen artikkelista Seksivalistus katosi populaarikulttuurista:

Yhdysvaltalaisesta populaarikulttuurista leviää maailmalle myös pidättyväisyyden sanoma. Esimerkiksi huippusuositut Twilight-kirjat ja -elokuvat edustavat yhdysvaltalaista kristillistä kulttuuria, joka korostaa pidättyväisyyttä.

Kampissa haastateltavat 15-vuotiaat tytöt sanovat, ettei Twilight kiinnosta. Heidän mielestään se on lapsille suunnattu.

- Kaikki 11-12 -vuotiaat katsoo niitä ja kuolaa Edward Cullenia. Leffat on tarkoitettu sen ikäisille, joita seksi ei vielä kiinnosta.

2 kommenttia:

  1. Twilight ei TODELLAKAAN ole suunnattu 11-12 -vuotiaille! Ja vaikka nuoriso (ne 15-vuotiaat) ovatkin löytäneet kirjat (&elokuvat), kiinnostavat ne kyllä ikäjakaumaltaan paljon laajempaa lukijakuntaa. Käykääpä vaikka Robsessed- nettisivuilla: sinne kirjoittavat naisihmiset ovat suurimmalta osin keski-ikäisiä. Se jokin kirjoissa on , joka viehättää paljon myös varttuneempia lukijoita.

    VastaaPoista
  2. Mä oon 12, eikä mulla ole mitään traumoja ainakaan tullut. Houkutushan on K-11. Eihän näissä leffoissa ole mitään pahaa oikeastaan. Kirjat ovat paljon parempia, eikä niillä ole mitään ikärajaa...

    t.12 v.

    VastaaPoista